الف - ایجاد محیطی با درصد رطوبت نسبی 80% با استفاده از ظرف دسیکاتور:
نسبت 75% آب مقطر با 25% اسید سولفوریک (98%) را پس از خنک شدن در پایین ظرف دسیکاتور به میزان کافی قرار میدهیم و با استفاده از یک رطوبت سنج دقیق رطوبت نسبی هوای داخل ظرف دسیکاتور را اندازه میگیریم و 80% بودن آنرا کنترل مینماییم.
· با بیشتر کردن نسبت آب مقطر رطوبت ایجاد شده در ظرف بیشتر میگردد.
· تقریبا پس از 5 ساعت رطوبت نسبی ایجاد شده در داخل ظرف دسیکاتور ثابت میگردد.
ب - با استفاده از یک عدد پلیت ، در حدود 8 گرم سیلیکاژل کاملا خشک ( سیلیکاژل را در داخل فور با دمای 150 درجه سانتیگراد کاملا خشک کرده تا به وزن ثابت برسد) را برداشته و مقدار وزن دقیق آنرا یادداشت میکنیم.
پلیت حاوی نمونه را در داخل دسیکاتور که به رطوبت نسبی 80% رسیده باشد قرار داده و درب دسیکاتور را می بندیم.
ج - پس از مدت 24 ساعت ( ظرف دسیکاتور در دمای 25 درجه سانتیگراد نگه داری میشود) پلیت را از دسیکاتور خارج کرده سیلیکاژل را مجدد توزین نموده و وزن دقیق آنرا دوباره یادداشت میکنیم.
د - با استفاده از فرمول ذیل ضریب جذب سیلیکاژل را محاسبه مینماییم :
Ad(%)=(Ww-Wd)/Wd*100
که در آن، Ww وزن نمونه پس از جذب رطوبت و Wd وزن نمونه خشک اولیه است.
سیلیکاژل یک ماده مفید است که قابلیت استفاده فراوان و به دفعات را دارد، هنگامی که آب را به اندازه ظرفیت خود جذب کرد، می توان آن را گرم کرد تا آب آن تبخیر شود
ادامه مطلبکاربرد سیلیکاژل بسیار گسترده است و در صنایع مختلف ازجمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی، صنایع تولید و توزیع برق و صنایع نیروگاهی، صنایع بسته¬بندی و حمل و نقل، صنایع ساختمان و صنایع نظامی و هوانوردی و... مورد استفاده قرار می¬گیرد.
ادامه مطلبدر طول فرآیند تنفس ترانسفورماتورها باید برای جلوگیری از هرگونه آسیب رطوبت هوا باید از بین برود؛ بنابراین هوا باید از فیلتر سیلیکاژل عبور کند که رطوبت هوا را جذب کند.
ادامه مطلب