الف - ایجاد محیطی با درصد رطوبت نسبی 80% با استفاده از ظرف دسیکاتور:
نسبت 75% آب مقطر با 25% اسید سولفوریک (98%) را پس از خنک شدن در پایین ظرف دسیکاتور به میزان کافی قرار میدهیم و با استفاده از یک رطوبت سنج دقیق رطوبت نسبی هوای داخل ظرف دسیکاتور را اندازه میگیریم و 80% بودن آنرا کنترل مینماییم.
· با بیشتر کردن نسبت آب مقطر رطوبت ایجاد شده در ظرف بیشتر میگردد.
· تقریبا پس از 5 ساعت رطوبت نسبی ایجاد شده در داخل ظرف دسیکاتور ثابت میگردد.
ب - با استفاده از یک عدد پلیت ، در حدود 8 گرم سیلیکاژل کاملا خشک ( سیلیکاژل را در داخل فور با دمای 150 درجه سانتیگراد کاملا خشک کرده تا به وزن ثابت برسد) را برداشته و مقدار وزن دقیق آنرا یادداشت میکنیم.
پلیت حاوی نمونه را در داخل دسیکاتور که به رطوبت نسبی 80% رسیده باشد قرار داده و درب دسیکاتور را می بندیم.
ج - پس از مدت 24 ساعت ( ظرف دسیکاتور در دمای 25 درجه سانتیگراد نگه داری میشود) پلیت را از دسیکاتور خارج کرده سیلیکاژل را مجدد توزین نموده و وزن دقیق آنرا دوباره یادداشت میکنیم.
د - با استفاده از فرمول ذیل ضریب جذب سیلیکاژل را محاسبه مینماییم :
Ad(%)=(Ww-Wd)/Wd*100
که در آن، Ww وزن نمونه پس از جذب رطوبت و Wd وزن نمونه خشک اولیه است.
خشک کردن گلهای طبیعی به روش درست آن می تواند شکل ظاهری گل ها را حفظ کرده و از پژمردگی و ریزش گلبرگ های آن جلوگیری کند؛ می توانید از سیلیکاژل برای خشک شدن سریعتر و اغلب با نتایج بهتر استفاده کنید.
ادامه مطلبتفاوت اصلی بین غربال مولکولی و سیلیکاژل در این است که غربال مولکولی ماده ای حاوی منافذ با اندازه مشابه است، در حالی که سیلیکاژل ماده ایست متخلخل که دارای منافذ با اندازه های مختلف می باشد.
ادامه مطلبسیلیکاژل به تنهایی یک ماده غیر سمی است و بسته های آن نیز از جنس کاغذ، پلاستیک یا پارچه هستند که مواد سمی در تولید آنها استفاده نشده است. برخی از انواع سیلیکاژل ها دارای نشانگر میزان اشباع رطوبت هستند که با ترکیب ژل سیلیس با مواد شیمیایی دیگر تولید می شود و ممکن است سمی باشند.
ادامه مطلب