نگهداری از کفش ها کار نسبتاً دشواریست، نگهداری مناسب کفش ها را قادر می سازد دوام بیشتری داشته باشند و همچنین از رشد کپک ها روی آنها جلوگیری می کند. رطوبت بالا و دمای پایین از رشد کپک حمایت می کند و در این شرایط چرم شکننده می شود، پارچه های استفاده شده در تولید کفش ضعیف و چسب های نگهدارنده کفش شل می شوند. رطوبت همچنین می تواند بر شکل کفش تأثیر بگذارد و باعث ایجاد چین و چروک و خمیدگی در قسمت های مختلف آن شود و بوی نامطبوعی در کفش ایجاد کند. رطوبت داخلی یا رطوبت نسبی باید در خانه 30% و 50% باشد، این آستانه هم برای ساکنان خانه و هم برای لباس ها و کفش مناسب است زیرا رطوبت بالاتر از این امکان رشد انواع کپک را فراهم می کند. قرارگیری بسته های رطوبت گیر در کنار لوازم مصرفی از جمله کفش ها می تواند مانع از تاثیر شدید رطوبت بر آنها شود و بر ماندگاری آنها اثر مثبت بگذارد.
خاک و آلودگی تمایل دارند به کفش شما بچسبد و روی آن خشک شود، بنابراین قبل از اینکه آنها را کنار بگذارید، بهتر است گل و لای آنها را به خوبی پاک کنید. بعد از هر بار پوشیدن یا بعد از شستشو و تمیز کردن کفش های خود را برای چند ساعت در جریان هوا دهید، این کار رطوبت و عرق را از بین می برد. در زمان کنار گذاشتن کفش ها به مدت طولانی حتما آنها را با آب و شوینده مناسب بشویید و با گردش هوای ملایم و گرمای طبیعی خشک کنید. برای جلوگیری از تغییر شکل کفش ها در اثر رطوبت، آنها را با روزنامه پر کنید و قبل از قرار دادن در جعبه، آنها را در یک کیسه پارچه ای بپوشانید.
برای کفش ها یک محل نگهداری با کیفیت بالا و مقاوم در برابر رطوبت انتخاب کنید، به این ترتیب در وهله اول با ورود رطوبت به کفش ها مبارزه می کنید. بسته بندی کفش های چرم و جیر در پلاستیک باعث می شود کفش ها مستعد اثرگذاری کپک و در نهایت تغییر رنگ شوند، به جای بسته بندی در پلاستیک، کفش را در دستمال های بدون اسید بپیچید. همچنین می توانید برای جلوگیری از رشد کپک، یک بسته سیلیکاژل را در محفظه نگهداری کفش اضافه کنید تا رطوبت آن از بین برود. کفش هایی که وزن سبکی دارند و از مواد شکننده مانند اسپدریل ها و کف چوب پنبه ای ساخته شده اند، کپک ها را به سختی تحمل می کنند؛ از این رو بسته های سیلیکاژل باید همیشه در ظروف نگهداری این نوع کفش ها قرار داشته باشند.
سیلیکاژل که از دی اکسید سیلیکون تشکیل شده، نوعی آمورف است و به صورت مصنوعی به دانه های سخت تبدیل می شود. از نظر ظاهری در انواع مختلفی مانند سیلیکاژل گرانول (دانه های کروی)، سیلیکاژل پرک (اشکال نامنظم) و سیلیکاژل پودری تولید می شود. از آنجایی که آرایش ریز متخلخل سیلیکاژلها دارای حفره هاییست که به هم پیوسته اند، ژل دارای سطح بسیار بالایی می باشد و باعث ایجاد یک رطوبت گیر عالی با ظرفیت بالا می شود. از آنجایی که سیلیکا ژل فشار بخار کمتری نسبت به هوایی که آن را احاطه کرده دارد، مولکول های آب می توانند به راحتی به سطح آن بچسبند. بنابراین اگر رطوبت هوا بیشتر باشد، جذب آب توسط آن بیشتر است. البته باید به این نکته توجه کنید که رطوبت بالا، به ویژه بالای 50 درصد، می تواند به سیلیکاژلی که بسته بندی ها قرار دارد، آسیب برساند.
• غیر قابل اشتعال است.
• امکان استفاده مجدد از آن به دفعات توسط گرم کردن وجود دارد.
• می تواند تا 40 درصد وزن خود را رطوبت جذب کند.
• ماندگاری سیلیکاژل نامحدود است ، در صورتی که در محیط بسته نگهداری شود.
• از نظر شیمیایی بی اثر است و باعث خوردگی یا اختلال در مواد نمی شود.
• می تواند به راحتی بسته بندی شود و در اندازه های مختلف برای کاربردهای مختلف موجود است.
از آنجایی که سیلیکاژل غیر سمی، بی بو و غیر خورنده است، رطوبت گیرهایی با حجم بالا را با هزینه و انرژی کمتر فراهم می کند. این ماده در مقایسه با سایر خشک کننده ها، ویژگی های حرارتی و شیمیایی بسیار پایداری دارد، سیلیکاژل معمولاً سفید است و بدون نشانگر جذب رطوبت شناخته می شود، یعنی هنگامی که ژل رطوبت را جذب کند، از نظر فیزیکی بدون تغییر باقی می ماند. انواع سیلیکاژل آبی و نارنجی که دارای نشانگر جذب رطوبت هستند، با موادی ترکیب شده و در صورت اشباع از رطوبت به رنگ های صورتی و سبز در می آیند.
بسته های سیلیکاژل به دلیل قابلیت خشک کردن، کاربردهای تقریباً بی نهایتی دارند؛ آنها با جذب رطوبت از ایجاد کپک، بو، رشد قارچ و لکه شدن در اقلام حساس جلوگیری می کنند. می توانید بسته های سیلیکاژل را در ساک های ورزشی، کشوهای لباس، چمدان ها و محل های نگهداری لباس های کثیف اضافه کنید تا از هرگونه بو و ایجاد قارچ جلوگیری کنید. علاوه بر این سایر کاربردهای بسته های سیلیکاژل شامل جلوگیری از زنگ زدگی ابزار، افزایش طول عمر تیغ، خشک کردن گوشی و لوازم الکترونیکی خیس شده، براق نگه داشتن جواهرات و جلوگیری از بخار کردن شیشه خودروها می باشد.
اکثریت افرادی که کفش های جدید می خرند چه به صورت حضوری و چه آنلاین بسته های کوچکی از سیلیکاژل را در جعبه کفش خود پیدا می کنند و به سادگی آن بسته ها را دور می اندازند. با نگه داشتن و جمع آوری این بسته های رطوبت گیر می توانید از کاربردهای فراوان سیلیکاژل بهره ببرید، اما چرا از ابتدا این بسته ها در کنار کفش ها قرار دارند؟
تولیدکننده های کفش از سیلیکاژل برای دور نگه داشتن رطوبت و جلوگیری از رشد قارچ در کفش های جدید در طول مراحل بسته بندی، انبار و حمل آنها استفاده می کنند. تولیدکنندگان کفش پس از مرحله تولید بسته های سیلیکاژل را به جعبه اضافه می کنند تا کفش ها را از کپک، بو و رشد باکتری در امان نگه دارند، به خصوص اگر از چرم ساخته شده باشند. هدف از این کار خشک نگه داشتن محصولات با بیرون کشیدن رطوبت می باشد؛ بسته های سیلیکاژل با ایجاد محیطی بدون رطوبت و خشک، خطر آسیب را به حداقل می رساند. ممکن است کفش ها بعد از تولید برای مدت طولانی در انبار قرار گیرند یا پروسه ارسال آنها طولانی شود؛ همچنین ممکن است محل قرارگیری آنها در کارخانه ها یا فروشگاه ها رطوبت بالایی داشته باشد. کفش هایی که در مکان های مرطوب و بدون تهویه قرار میگیرند میزبان مناسبی برای کپک و قارچ هستند، حتی اگر در جعبه قرار داشته باشد. بنابراین تولیدکنندگان با قرار دادن بسته های رطوبت گیر در بسته بندی کفش ها از کاربردهای سیلیکاژل در حفظ آنها از رطوبت بهره می گیرند.
سیلیکاژل یک ماده مفید است که قابلیت استفاده فراوان و به دفعات را دارد، هنگامی که آب را به اندازه ظرفیت خود جذب کرد، می توان آن را گرم کرد تا آب آن تبخیر شود
ادامه مطلبسیلیکاژل ها مواد خشک کننده ای هستند که برای مبارزه با رطوبت استفاده می شوند؛ بسته های سیلیکاژل یک راه حل ساده، قابل اعتماد و اقتصادی برای جلوگیری از آسیب رطوبت در بسته بندی های محصولات ارائه می دهد.
ادامه مطلبدر طول فرآیند تنفس ترانسفورماتورها باید برای جلوگیری از هرگونه آسیب رطوبت هوا باید از بین برود؛ بنابراین هوا باید از فیلتر سیلیکاژل عبور کند که رطوبت هوا را جذب کند.
ادامه مطلب